poniedziałek, 3 sierpnia 2015

Jajecznica z kurkami

Ulubiona jajecznica w sezonie grzybowym  - a w zasadzie w ogóle ulubiona - jajecznica z kurkami :)


jajecznica
SKŁADNIKI

8 jajek
300 g kurek
1 mała cebula
pęczek szczypiorku
łyżka masła
sól morska
świeżo mielony pieprz


PRZYGOTOWANIE
Cebulę kroimy w drobną kostkę. Kurki oczyszczamy, większe siekamy.
grzybyNa patelni rozpuszczamy masło i szklimy cebulę. Dodajemy kurki i smażymy około 7 minut na małym ogniu. Wbijamy jajka. Gdy białka lekko się zetną mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem i dorzucamy posiekany szczypiorek. Po osiągnięciu ulubionej konsystencji zdejmujemy z patelni. Od razu podajemy. Ja taką jajecznicę najbardziej lubię z pełnoziarnistym pieczywem i odrobiną rukoli. Smacznego :)


jajecznica przepis

jajka




2 komentarze:

  1. pare razy kupilam kurki jednak nie wyczuwam w nich smaku :(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. spróbuj takiej jajecznicy, podkręconej cebulką :) smażone kurki - pycha :) pozdrawiam

      Usuń