SKŁADNIKI
8 jajek
300 g kurek
1 mała cebula
pęczek szczypiorku
łyżka masła
sól morska
świeżo mielony pieprz
PRZYGOTOWANIE
Cebulę kroimy w drobną kostkę. Kurki oczyszczamy, większe siekamy.
Na patelni rozpuszczamy masło i szklimy cebulę. Dodajemy kurki i smażymy około 7 minut na małym ogniu. Wbijamy jajka. Gdy białka lekko się zetną mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem i dorzucamy posiekany szczypiorek. Po osiągnięciu ulubionej konsystencji zdejmujemy z patelni. Od razu podajemy. Ja taką jajecznicę najbardziej lubię z pełnoziarnistym pieczywem i odrobiną rukoli. Smacznego :)
pare razy kupilam kurki jednak nie wyczuwam w nich smaku :(
OdpowiedzUsuńspróbuj takiej jajecznicy, podkręconej cebulką :) smażone kurki - pycha :) pozdrawiam
Usuń