Możemy użyć fety, dobrego jakościowo serka sałatkowego (np. z ziołami) lub sera pleśniowego - albo mieszanki ulubionych serów :)
Takie warzywa sprawdzą się także w roli przystawki.
W upalne dni świetnie spiszą się nawet jako danie obiadowe - np. z dodatkiem bagietki.
Inspiracja przywieziona z wakacji na Bałkanach :)
SKŁADNIKI
1 mały bakłażan
1 mała cukinia
kilkanaście pomidorków koktajlowych
garść czarnych oliwek
300g sera feta
zioła prowansalskie lub tymianek
sól morska
oliwa z oliwek
PRZYGOTOWANIE
Bakłażana i cukinię myjemy, odcinamy końce i kroimy na plasterki. Skrapiamy oliwą, delikatnie solimy i grillujemy wraz z pomidorkami koktajlowymi - do zrumienienia z każdej strony.
Ulubiony ser kroimy w słupki i układamy na talerzu.
Dodajemy grillowane warzywa i czarne oliwki.
Całość posypujemy ziołami.
Smacznego :)
Jeśli szukacie super noży do Waszej kuchni - zapraszam TU - KLIK!
Już wiem co będzie jutro na obiad;D wygląda przepysznie :)))
OdpowiedzUsuńwww.jeden-wielki-skrot.blog.onet.pl