wtorek, 23 czerwca 2015

Razowy omlet z bananem i cynamonem

Propozycja na szybkie, smaczne i pożywne śniadanie :)

omletSKŁADNIKI -1 porcja 397 kcal

2 jajka
1 łyżka mąki żytniej razowej
szczypta soli
2 łyżeczki masła
1 mały banan
cynamon



PRZYGOTOWANIE
Jajka ubijamy z mąką i solą. Na małej patelni rozgrzewamy łyżeczkę masła i wylewamy masę jajeczną. Smażymy na małym ogniu, aż spód się zarumieni. Przekładamy na drugą stronę, dodajemy pod spód drugą łyżeczkę masła i smażymy na złoto. Banana obieramy i kroimy na plasterki. Układamy na omlecie i oprószamy cynamonem. Składamy na pół i od razu podajemy. Smacznego :)

1 porcja - 397 kcal
- białko  16 g
- tłuszcze 19 g 
- węglowodany 39 g 
- błonnik 4 g 

Zapraszam na Instagram i fanpage na FB


omlet z bananami

omlet


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz