Było w niej wiele fajnych produktów z trwającego właśnie w Lidlu Tygodnia włoskiego. Postanowiłam wykorzystać kilka z nich do przygotowania kolacji imieninowej dla moich bliskich. I tak właśnie powstała sałatka z grillowanymi szparagami, suszonymi pomidorami i mozzarellą :)
SKŁADNIKI

150 g mozzarelli mini (po odsączeniu)
garść suszonych pomidorów
(pomodori secchi Italiamo)
3 plastry szynki parmeńskiej
8 pomidorków cherry
oliwa z oliwek (Italiamo)
spray chili (Italiamo z Lidla)
lub oliwa z pikantą papryczką
(albo oliwa+szczypta chili)
sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE

Mozzarellę odsączamy, suszone pomidory kroimy na małe kawałki, pomidorki cherry na połówki. Szynkę parmeńską kroimy w krótkie paseczki. Mieszamy ser, szynkę i wszystkie warzywa, doprawiamy solą i pieprzem i spryskujemy sprayem chili (2-3 razy). Smacznego :)
Jeśli szukacie super noży do Waszej kuchni - zapraszam TU - KLIK!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz