Idealna do letniego obiadu - alternatywa dla kalafiora czy fasolki szparagowej - czyli przepis na młodą kapustkę z masłem i bułką tartą :)
SKŁADNIKI
1 mała główka młodej kapusty
2 czubate łyżki masła
3 łyżki bułki tartej
sól
PRZYGOTOWANIE
Kapustę myjemy i obieramy z pierwszych liści. Wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy 25-30 minut. Masło roztapiamy w garnuszku i mieszamy z bułką tartą. Kapustę odcedzamy, kroimy w plastry i polewamy bułką tartą z masłem. Smacznego :)
Ciekawe jak smakuje? Nigdy nie próbowałam
OdpowiedzUsuńPolecam, pychotka :)
OdpowiedzUsuńPotwierdzam. Smakuje cudnie.
OdpowiedzUsuń:)
UsuńA jak z kalorycznoscia? Bułka tarta, masło hmm...
OdpowiedzUsuń100 g kapusty to tylko 29 kcal, więc mimo dodatku masła i bułki bardzo kaloryczne nie jest :)
UsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńfajny przepis polecę go mojej mamie,która kapustę może jeść codziennie
OdpowiedzUsuń--------------------------------------
http://bit.ly/2eq7X30