Dzisiaj przedstawiam Wam przepis na moje ulubione szybkie kanapki - z rukolą, awokado i łososiem wędzonym. Uzupełnieniem jest szklanka soku owocowego lub warzywnego. 5 minut i mamy pyszne, zdrowe i pożywne śniadanie :)
SKŁADNIKI (dla 1 osoby)
2 kromki pełnoziarnistego chleba
2 łyżeczki śmietankowego serka
kanapkowego
1 mała garść rukoli
1/2 dojrzałego awokado
1 mały plaster łososia wędzonego
na zimno
sok z cytryny
pieprz cytrynowy
PRZYGOTOWANIE
Kromki chleba smarujemy serkiem śmietankowym. Rukolę myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kładziemy na serek.
Awokado obieramy i połowę kroimy na plasterki.
Układamy na kanapkach i skrapiamy lekko sokiem z cytryny.
Na górę kładziemy kawałki łososia. Przyprawiamy pieprzem cytrynowym.
Podajemy ze szklanką ulubionego pasteryzowanego soku owocowego, owocowo-warzywnego lub warzywnego.
300 sekund i pożywne, bogate w błonnik, zdrowe tłuszcze i witaminy śniadanie gotowe :)
Smacznego!
Przepis bierze udział w konkursie "Sok to bogactwo witamin, substancji
odżywczych i minerałów" organizowanym przez Krajową Unię Producentów Soków
piątek, 26 czerwca 2015
Kanapki z łososiem, rukolą i awokado
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz