SKŁADNIKI (na 4 porcje)
500-600 g płata pstrąga łososiowego
4-5 łyżek masła
4 łyżki posiekanych listków estragonu
łyżeczka soku z cytryny
pęczek zielonych szparagów
1 średnia cukinia
1 papryka czerwona
1 papryka żółta
sól
pieprz
PRZYGOTOWANIE
Z ryby usuwamy skórę i ewentualnie ości. Kroimy na cztery kawałki. Doprawiamy solą i pieprzem. Masło roztapiamy, dodajemy estragon, szczyptę soli i sok z cytryny. Szparagi obieramy do 1/3 wysokości. Papryki kroimy w paski. Cukinię za pomocą obieraczki do warzyw kroimy w paski (solimy). Grillujemy rybę (polewając z każdej strony masłem estragonowym) i warzywa, przewracając kilkukrotnie przez kilkanaście minut. Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz