Pyszne mini tarty z ciasta francuskiego.
Szybkie i smaczne danie dla miłośników szparagów :)
SKŁADNIKI
1 opakowanie ciasta francuskiego
1 jajko
4 plastry szynki długo dojrzewającej
pęczek zielonych szparagów
4 łyżki tartego twardego sera
PRZYGOTOWANIE
Ciasto francuskie dzielimy na 4 części. Wszystkie boki zawijamy do środka na ok.1cm) tworząc mały rant. Smarujemy rozmąconym jajkiem. Układamy plasterki szynki. Szparagi myjemy, obieramy do 1/3 wysokości. Układamy na szynce i posypujemy serem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (z termoobiegiem). Zapiekamy przez 15-20 minut - do zrumienienia ciasta. Smacznego :)
środa, 27 maja 2015
Mini tarty ze szparagami, czyli szparagi na cieście francuskim
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Nie przepadamy za ciastem francuskim
OdpowiedzUsuńMy wręcz przeciwnie :)
UsuńGosiu pyszne jedzonko :)
OdpowiedzUsuńDzięki Beatko :)
UsuńSzparagi w modzie :) Ciekawe połączenie :)
OdpowiedzUsuń