środa, 27 maja 2015

Mini tarty ze szparagami, czyli szparagi na cieście francuskim

Pyszne mini tarty z ciasta francuskiego.
Szybkie i smaczne danie dla miłośników szparagów :)

szparagiSKŁADNIKI 

1 opakowanie ciasta francuskiego
1 jajko
4 plastry szynki długo dojrzewającej
pęczek zielonych szparagów
4 łyżki tartego twardego sera



PRZYGOTOWANIE
szparagiCiasto francuskie dzielimy na 4 części. Wszystkie boki zawijamy do środka na ok.1cm) tworząc mały rant. Smarujemy rozmąconym jajkiem. Układamy plasterki szynki. Szparagi myjemy, obieramy do 1/3 wysokości. Układamy na szynce i posypujemy serem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (z termoobiegiem). Zapiekamy przez 15-20 minut - do zrumienienia ciasta. Smacznego :)


tarta
szparagi w szynce







5 komentarzy: