Pyszne schabowe roladki z jajkiem - na nadchodzą Wielkanoc, niedzielny lub inny uroczysty obiad :)
Bardzo proste - bardzo smaczne...
SKŁADNIKI
500 g schabu
4 plastry wędzonego boczku
12 przepiórczych jajek
musztarda
sól
pieprz
papryka słodka
olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE
Jajka gotujemy na twardo - około 4 minut.
Schab dzielimy na cztery plastry i rozbijamy na cienkie kotlety. Każdy plaster doprawiamy solą
i pieprzem , smarujemy musztardą i układamy plaster boczku. Na boczku umieszczamy po 3 jajeczka i zwijamy roladki (możemy spiąć wykałaczką). Oprószamy roladki solą, pieprzem i słodką papryką, po czym obsmażamy z każdej strony na patelni z niewielką ilością tłuszczu.
Przekładamy roladki do naczynia żaroodpornego i podlewamy niewielką ilością wody. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25 minut.
Smacznego :)
środa, 1 kwietnia 2015
Roladki schabowe z boczkiem i jajkami przepiórczymi
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz