środa, 1 kwietnia 2015

Roladki schabowe z boczkiem i jajkami przepiórczymi

Pyszne schabowe roladki z jajkiem - na nadchodzą Wielkanoc, niedzielny lub inny uroczysty obiad :)
Bardzo proste - bardzo smaczne...

roladki schabowe SKŁADNIKI

500 g schabu
4 plastry wędzonego boczku
12 przepiórczych jajek
musztarda
sól
pieprz 
papryka słodka
olej do smażenia

PRZYGOTOWANIE
schab faszerowany z jajkiemJajka gotujemy na twardo - około 4 minut.
Schab dzielimy na cztery plastry i  rozbijamy na cienkie kotlety. Każdy plaster doprawiamy solą
i pieprzem , smarujemy musztardą i układamy plaster boczku. Na boczku umieszczamy po 3 jajeczka i zwijamy roladki (możemy spiąć wykałaczką). Oprószamy roladki solą, pieprzem i słodką papryką, po czym obsmażamy z każdej strony na patelni z niewielką ilością tłuszczu.


roladki ze schaburoladki 


Przekładamy roladki do naczynia żaroodpornego i podlewamy niewielką ilością wody. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25 minut. 

Smacznego :)




Wielkanoc
obiad na święta




 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz