Pełnoziarniste penne z dodatkiem łososia i rukoli.
Aromatyczne, zdrowe i przepyszne danie :)
SKŁADNIKI
350 g pełnoziarnistego penne
300 g śmietanki 30%
200 g łososia wędzonego
(najlepiej w kawałku,
wędzony na gorąco )
2 duże garście rukoli
sól
pieprz cytrynowy
PRZYGOTOWANIE
Makaron gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Przed odcedzeniem odlewamy około 1/2 szklanki wody, w której gotował się makaron. Przekładamy makaron
z powrotem do garnka i dodajemy kremówkę oraz 4 łyżki wody z makaronu. Mieszamy, aż śmietanka zacznie bulgotać Zdejmujemy garnek z ognia i dorzucamy łososia podzielonego na kawałki oraz rukolę. Doprawiamy solą i pieprzem cytrynowym ( jeśli sos będzie za gęsty dodajemy więcej wody ). Całość mieszamy.
Od razu podajemy, smacznego :)
piątek, 24 kwietnia 2015
Razowe penne z łososiem i rukolą
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
super!!!!
OdpowiedzUsuńTeż nam super smakowało :) pozdrawiam
Usuńna ile osob starcza taka porcja?
OdpowiedzUsuńU nas na 2+2 ( młodzież) , także na 3 osoby dorosle spokojnie wystarczy, pozdrawiam
UsuńWykonałem zgodnie z przepisem i .... BOMBA, super danie!!!!
OdpowiedzUsuńPolecam wszystkim, nic dodać, nic ująć.
Bardzo się cieszę, że smakowało :) ,pozdrawiam
Usuń