Ostatnio awokado gości u nas bardzo często, więc z przy okazji wymyślaniapotraw na Wielkanoc pomyślałam - dlaczego nie jajka nadziewane awokado ? Wyszły bardzo smaczne - na pewno do powtórzenia :)
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i przekrawamy wzdłuż na pół. Żółtka siekamy i przekładamy do miski. Cebulkę i czosnek drobno siekamy. Awokado kroimy w małą kostkę i skrapiamy sokiem z cytryny. Dodajemy szczypiorek i majonez. Doprawiamy solą i pieprzem. Delikatnie mieszamy. nadziewamy połówki jajek. Możemy przystroić listkami bazylii.
Fajny pomysł! Lubię połączenie jajek i awokado w paście więc tak też by mi smakowały :)
OdpowiedzUsuńpysznie wyglądają, takie wiosenne zielone, lubię awokado i spróbuję je a zapraszam do mnie http://blog.winoiser.com
OdpowiedzUsuń