czwartek, 26 marca 2015

Jajka faszerowane z awokado

Ostatnio awokado gości u nas bardzo często, więc z przy okazji wymyślania potraw na Wielkanoc pomyślałam - dlaczego nie jajka nadziewane awokado ?
Wyszły bardzo smaczne - na pewno do powtórzenia :)

jajkaSKŁADNIKI

5 jajek
1 dojrzałe awokado
1 mała cebulka szalotka
1 ząbek czosnku 
2 łyżki posiekanego szczypiorku
1 łyżka majonezu
1 łyżka soku z cytryny
sól
pieprz

jajka
PRZYGOTOWANIE


Jajka gotujemy na twardo,  studzimy, obieramy i przekrawamy wzdłuż na pół.
Żółtka siekamy i przekładamy do miski. 
Cebulkę i czosnek drobno siekamy. Awokado kroimy w małą kostkę i skrapiamy sokiem z cytryny.
Dodajemy szczypiorek i majonez.
Doprawiamy solą i pieprzem.
Delikatnie mieszamy. nadziewamy połówki jajek.
Możemy przystroić listkami bazylii.

Smacznego :)

awokado

jajka faszerowane z awokado

Wielkanoc






2 komentarze:

  1. Fajny pomysł! Lubię połączenie jajek i awokado w paście więc tak też by mi smakowały :)

    OdpowiedzUsuń
  2. pysznie wyglądają, takie wiosenne zielone, lubię awokado i spróbuję je a zapraszam do mnie http://blog.winoiser.com

    OdpowiedzUsuń