środa, 18 marca 2015

Jajka faszerowane szpinakiem i serkiem czosnkowym

Pyszna propozycja dla miłośników szpinaku - jajka nadziewane szpinakiem i serkiem 
z czosnkiem niedźwiedzim.
Propozycja w sam raz na nadchodzące Święta jajeczne :)

jajka na WielkanocSKŁADNIKI

6 jajek
100 g szpinaku
50g serka Almette
z czosnkiem niedźwiedzim
1 łyżka oleju + 1 łyżka masła
1 ząbek czosnku
sól
pieprz 
kiełki rzodkiewki


PRZYGOTOWANIE
Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Obieramy, przekrawamy wzdłuż i wyjmujemy żółtka.
Szpinak podsmażamy na oleju rozgrzanym z masłem. Doprawiamy solą i pieprzem i dodajemy
przeciśnięty  przez praskę czosnek. Chwilę podsmażamy. Mieszamy z żółtkami i serkiem na gładką masę.
Nadziewamy połówki jajek masą. Posypujemy kiełkami. 
Smacznego :)

jajka faszerowane

jajka nadziewane



2 komentarze:

  1. Przygotowania do Wielkanocy idą pełną parą :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. o tak testujemy nowości i przypominamy sobie zapomniane przepisy :) pozdrawiam

      Usuń