z czosnkiem niedźwiedzim.
Propozycja w sam raz na nadchodzące Święta jajeczne :)
SKŁADNIKI
6 jajek
100 g szpinaku
50g serka Almette
z czosnkiem niedźwiedzim
1 łyżka oleju + 1 łyżka masła
1 ząbek czosnku
sól
pieprz
kiełki rzodkiewki
PRZYGOTOWANIE
Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Obieramy, przekrawamy wzdłuż i wyjmujemy żółtka.
Szpinak podsmażamy na oleju rozgrzanym z masłem. Doprawiamy solą i pieprzem i dodajemy
przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę podsmażamy. Mieszamy z żółtkami i serkiem na gładką masę.
Nadziewamy połówki jajek masą. Posypujemy kiełkami.
Smacznego :)
Przygotowania do Wielkanocy idą pełną parą :)
OdpowiedzUsuńo tak testujemy nowości i przypominamy sobie zapomniane przepisy :) pozdrawiam
Usuń