czwartek, 19 lutego 2015

Fusilli z bakłażanem i pomidorami

Moja wersja pasta alla Norma czyli makaron z bakłażanem i pomidorami :)

makaronSKŁADNIKI
300g pełnoziarnistego fusilli (świderki)
1 większy bakłażan
2 ząbki czosnku
1 puszka pomidorów krojonych
sól, pieprz
2 łyżki posiekanej bazylii
tarty parmezan lub inny ser
(np. corregio, pecorino )
oliwa do smażenia

pomidory

 PRZYGOTOWANIE

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Bakłażana obieramy i kroimy w kostkę.
Podsmażamy na oliwie do miękkości, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. 
Wlewamy pomidory z zalewą, doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy razem około 5 minut. Na końcu dodajemy bazylię.
Sos podajemy z makaronem, posypujemy tartym serem. Smacznego :)


fusilli
pomidory

parmezan

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz