Z serii szybko i prosto - ryż z warzywami po chińsku z dodatkiem mięsa mielonego
SKŁADNIKI
200g wołowego mięsa mielonego
350g mrożonej mieszanki chińskiej
2 woreczki ryżu
curry
olej
sos sojowy
słodki sos chili
PRZYGOTOWANIE
Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Mięso rozdrabniamy na patelni i smażymy na oleju, doprawiamy solą i pieprzem. Zdejmujemy
z patelni. Warzywa na odrobinie oleju smażymy do miękkości (około 15 min.). Dodajemy mięso, 3 łyżki sosu sojowego i chwilę jeszcze razem mieszamy. Dodajemy ugotowany ryż wymieszany z 4-5 łyżeczkami curry. Podajemy ze słodkim sosem chili.
Aromatyczne warzywa z ryżem i mięsem gotowe :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Moje smaki :)
OdpowiedzUsuńNasze też :) bardzo lubimy :) pozdrawiam
UsuńZ chęcią bym spróbowała. ;-)
OdpowiedzUsuńPolecam, proste i pyszne :)
UsuńPyszne. Takie dania są najlepsze, sycące i aromatyczne.
OdpowiedzUsuńOj tak :)
UsuńWygląda apetycznie :)
OdpowiedzUsuńi takie jest :)
UsuńLubię takie połączenie:)
OdpowiedzUsuńJa bardzo :)
Usuń