środa, 21 stycznia 2015

Sałatka z grissini, rukolą i tartą mozzarellą

Pyszna, szybka - bardzo prosta w przygotowaniu sałatka - samo zdrowie :) 
Dla mnie - miłośniczki rukoli - rewelacja :)

SKŁADNIKI
 rukola
2 garście rukoli
150g tartej mozzarelli
1 żółta papryka
kilkanaście pomidorki cherry
kilkanaście czarnych  oliwek
oliwa ziołowa (przepis tutaj)
sól, pieprz
6-8  paluszków grissini (u mnie z oliwkami)
6-8 plasterków szynki serrano



PRZYGOTOWANIE
Rukolę  myjemy i osuszamy na papierowym ręczniku. Paprykę kroimy w paseczki, oliwki na połówki, a pomidorki w ćwiartki. W misce łączymy składniki, posypujemy startą mozzarellą,przyprawiamy solą i pieprzem i polewamy odrobiną oliwy. Podajemy z paluszkami grissini owiniętymi szynką serrano. Smacznego :)


Jeśli szukacie super noży do Waszej kuchni - zapraszam TU - KLIK!

grissinimozzarella



3 komentarze:

  1. Sałatki ułatwiają wejście i wkręceni się w zdrowe odżywianie. Twoja bardzo kusi i uświadomiłaś mi jak dawno nie jadłam rukoli!

    OdpowiedzUsuń