Pyszna pasta jajeczna z dodatkiem bogatego w kwasy tłuszczowe awokado - czyli pyszna fit pasta jajeczna bez majonezu
SKŁADNIKI (na 2 bułki)
2 jajka
1/2 awokado
1/2 ząbka czosnku
sok z cytryny
1 łyżeczka jogurtu naturalnego
sól
świeżo mielony pieprz
szczypiorek do posypania
PRZYGOTOWANIE
Jajka gotujemy na twardo. Awokado obieramy ze skórki, drobno siekamy i skrapiamy sokiem z cytryny, by nie ściemniało. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Przestudzone jajka kroimy w małą kostkę i dodajemy do awokado. Przyprawiamy solą, świeżo mielonym pieprzem i dodajemy jogurt. Mieszamy i podajemy z pieczywem.Posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Nie przechowujemy długo, gdyż awokado ściemnieje.
Pyszna pasta do kanapek , smacznego :)
Pycha!!! Nie siekałam a zmiksowałam na kremowa mase i po prostu niebo w gębie:))
OdpowiedzUsuńSuper, bardzo się cieszę, że smakowało :) pozdrawiam
UsuńA czy zamiast szczypiorku może być pietruszka?
OdpowiedzUsuńMoże być :)
OdpowiedzUsuńA co zamiast czosnku ktorego nie moge jesc jak doprawic paste czym go zastapic z hummusem tez mam ten problem w kazdym przepisie czosnek
OdpowiedzUsuńNa pewno cebulka, a może imbir świeży :)
UsuńOj tak, taka pasta jest przepyszna
OdpowiedzUsuńto fakt :) pozdrawiam
Usuń