Świetny i prosty przepis na faworki, które wyjdą każdemu :)
Błyskawicznie się je robi, a smakują naprawdę pysznie.
To taki przepis na chrust w wersji light ;) Wykonanie mojego Męża :)
SKŁADNIKI
opakowanie ciasta francuskiego
cukier puder
PRZYGOTOWANIE
Rozwijamy ciasto francuskie. Nożem lub radełkiem kroimy ciasto wzdłuż na ok.2.5 centymetrowe paski. Każdy pasek przekrawamy na 3 części (najlepiej po skosie). Nacinamy po środku
i przekładamy jeden koniec przez dziurkę.
Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (wychodzą 2 blachy). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 10-12 minut, aż się zrumienią.
Po wystudzeniu oprószamy cukrem pudrem. Pyszne lekkie faworki gotowe -smacznego :)
Zapraszam też na faworki Babci Stasi, proste pączki z serka homogenizowanego szybkie pączki z ricotty oraz paczki z marmoladą , łatwe faworki i ekspresowe pączki bananowe
a także tureckie pączki
Duży wybór foremek do ciast i ciasteczek możecie znaleźć TUTAJ - KLIK!
Super :-)
OdpowiedzUsuńPolecam, są szybciutkie i smaczne :) pozdrawiam
OdpowiedzUsuńnapewno jutro spróbuje własnie dzis zakupiłam ciasto francuskie:)
OdpowiedzUsuńPieczone faworki i jeszcze z ciasta francuskiego? nie słyszałam. Ale muzę spróbować. Dzięki za przepis.
OdpowiedzUsuńPolecam, są pyszne, pozdrawiam
UsuńJestem pod wrazeniem za pomysł sama bym nie wpadła na to.Jeśli jeszcze tak smakują ? Wielkie dzieki na pewno wypróbuję :D
OdpowiedzUsuńSą pyszne , polecam :) pozdrawiam
OdpowiedzUsuńWitaj, tę takie robię paru lat i rok temu postanawiałam też tą wersję umieści u siebie. Ciacha są szybkie w wykonaniu i zjadaniu:-) i super kruche, jak na tego typu ciacho przystało:-)
OdpowiedzUsuńJak znajdziesz chwilkę to zapraszam do mnie:-) http://ulubioneprzepisybarbary.blogspot.com/2014/02/francuskie-faworki.html
:) ostatnio jak robiłam parówki w cieście francuskim to zostało mi ciasto. A że teściowa nie je mięsa to z końcówki ciasta zrobiłam właśnie takie faworki :) Mnie niestety nic nie zostało do spróbowania bo teściowa się zajadała, aż uszy się trzęsły - z tego wnioskuję, że smaczne :) Ale jak patrzę na zdjęcia to aż mi ślinka cieknie więc dzisiaj zrobię! Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń:) oj smaczne bardzo . Pozdrawiam :)
UsuńJutro kupię ciasto i wypróbuję .Ciekawa jestem czy takie dobre ,napiszę.
OdpowiedzUsuńCzekam zatem na opinię :) pozdrawiam
UsuńCzy nie będą one za suche i czy trzeba dodać jakiś tłuszcz?
OdpowiedzUsuńNie są suche - chrupiące i smacznego - nie potrzebują więc dodatkowego tłuszczu :) pozdrawiam
UsuńSuper przepis właśnie zrobiłam i są wyśmienite. Dziękuję bardzo pozdrawiam serdecznie
OdpowiedzUsuń:) Świetnie , że smakowały - pozdrawiam
Usuń