Prosta, szybka i smaczna przekąska dla miłośników śledzia :)
SKŁADNIKI
1 opakowanie krakersów
5-6 filetów śledziowych w oleju z cebulą
kilka kawałków papryki konserwowej
2-3 korniszony
kilka marynowanych grzybków
1 łyżka majonezu
1 łyżka śmietany
kilka liści sałaty lodowej
świeżo mielony pieprz kolorowy
PRZYGOTOWANIE
Śledzie i cebulkę odsączamy na papierowym ręczniku.
Filety kroimy w kostkę, cebulkę drobno siekamy. Dodajemy pokrojone grzyby, paprykę i korniszony. Mieszamy i dodajemy majonez i śmietanę. Doprawiamy zmielonym pieprzem.
Na krakersach układamy porwane kawałki sałaty i śledziowego tatara.
Pyszny śledzik na raz gotowy :)
Zamiast krakersów możemy wykorzystać pokrojony pumpernikiel :)
Smacznego !
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz