SKŁADNIKI

garść roszponki
250 g pomidorków koktajlowych
150 ulubionego sera pleśniowego
(camembert, brie, kozi albo lazur)
1 granat
dressing
1 łyżka miodu
1 łyżka octu balsamicznego
4 łyżki oliwy
PRZYGOTOWANIE
Rukolę i roszponkę myjemy. Pomidorki kroimy na połówki, ser w kostkę.
Posypujemy ziarenkami granatu. Składniki dressingu mieszamy energicznie - najlepiej w małym słoiczku i polewamy sałatkę.
Pyszna i prosta sałatka z serem pleśniowym gotowa :)
Jeśli szukacie super noży do Waszej kuchni - zapraszam TU - KLIK!

Małgosiu narobiłaś mi smaku. Muszę koniecznie zrobić tę sałatkę. Pozdrawiam :-)
OdpowiedzUsuńPolecam i pozdrawiam również Beatko :)
UsuńSałatka z rana jako śniadanie to świetny pomysł szczególnie jeśli ktoś ma siedzącą pracę. Bardzo łądne a i pewnie smaczne :)
OdpowiedzUsuńNigdy nie lubiłam sera plesniowego ale w tej salatce uwielbiam. Świetna jest:)
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę, że tak smakuje, pozdrawiam 😊
Usuń