Czy jest ktoś, kto nie lubi ziemniaków odsmażanych na patelni ? Są świetnym dodatkiem do dań, ale mogą być równie dobrze samodzielnym daniem, szczególnie, gdy usmażymy je razem z cebulą.
SKŁADNIKI
5 ugotowanych ziemniaków 1 duża cebula tymianek- świeży lub suszony sól, pieprz masło do smażenia
PRZYGOTOWANIE
Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na maśle. Ziemniaki kroimy w plasterki.
Wrzucamy na patelnię i smażymy z cebulą na złoto-brązowo. Doprawiamy w międzyczasie solą, pieprzem i tymiankiem. Podajemy z kefirem.
Możemy wykorzystać też surowe ziemniaki - wtedy najpierw smażymy ziemniaki, a gdy będą miękkie dopiero dodajemy cebulę.
Proste i wyśmienite :-)
OdpowiedzUsuńDzięki :)
UsuńOj lubię!
OdpowiedzUsuń:)
Usuń