SKŁADNIKI
1 duża cebula
1/2 kg kiełbasy podwawelskiej
2 czerwone papryki
1 zielona papryka
2 małe cukinie (lub 1 duża)
1 duży pomidor
2 łyżki przecieru pomidorowego
sól, pieprz, cukier
papryka słodka i ostra
opcjonalnie chili
olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE
Najlepiej rozpocząć od pokrojenia wszystkich składników.
Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy w garnku na oleju. Dodajemy obraną ze skóry
i pokrojoną w kostkę kiełbasę.
Przesmażamy razem.
Dorzucamy pokrojoną paprykę (kostka). Przykrywamy,zmniejszamy ogień i dusimy ok. 10 minut, aż papryka trochę zmięknie.
Cukinię obieramy i również pokrojoną
w kostkę dodajemy do garnka. Sparzonego pomidora obieramy ze skóry - kroimy na kawałki i wrzucamy do reszty. Doprawiamy solą, pieprzem, łyżką papryki słodkiej.
W zależności od upodobań dodajemy paprykę ostrą i ewentualnie troszkę chili.
Dodajemy przecier pomidorowy i szczyptę cukru.Mieszamy. Przykrywamy i gotujemy na małym
ogniu ,aż cukinia będzie miękka. Często mieszamy. Smacznego :)
Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Możecie też dołączyć do grupy Kuchenne FIT Rewelacje, gdzie znajdziecie mnóstwo inspiracji na zdrowe jedzonko :)
A jeśli szukacie fajnych noży do Waszej kuchni - zerknijcie na Ceneo - KLIK!
Dzięki :)
OdpowiedzUsuńLeczo-cały smak jesieni. I jak pięknie wygląda :)
OdpowiedzUsuńTo prawda , jesień w garnku :) pozdrawiam
UsuńJa jeszcze dodaję pieczarki
OdpowiedzUsuń