SKŁADNIKI
500 g mięsa mielonego wieprzowo -wołowego
1 cebula
1 cukinia
1 papryczka chili
1 jajko
1 czerstwa kajzerka namoczona w mleku
bułka tarta
sól, pieprz
papryka słodka, czosnek
majeranek
olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE
Papryczkę siekamy na małe kawałki.
Cebulę i cukinię kroimy w kosteczkę.
Mieszamy warzywa z mięsem mielonym.
Dodajemy jajko, kajzerkę i mieszamy.
Doprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką, czosnkiem
i 2 łyżeczkami majeranku.
Z mięsa formujemy małe lekko spłaszczone kotlety. Obtaczamy w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy np. z frytkami i sałatą. Smacznego :)
Fajny pomysł. Bardzo lubię mielone
OdpowiedzUsuń