Słodko-kwaśna nuta nadaje jej bardzo ciekawy smak
SKŁADNIKI
1/2 kg bobu
1 mała czerwona papryka
pęczek szczypiorku
Sos:
ząbek czosnku
3 łyżki miodu
łyżka sosu sojowego
3 łyżki wytrawnego białego wina
sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE
Bób gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy, studzimy i obieramy z łupin.
Paprykę kroimy w dużą kostkę, szczypiorek siekamy. Mieszamy wszystkie składniki.
Przygotowujemy sos : miód rozcieramy z sosem sojowym i winem. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy solą i pieprzem. Polewamy sałatkę i zajadamy ze smakiem :) :) :)
Jeśli szukacie super noży do Waszej kuchni - zapraszam TU - KLIK!
Mniam, bób <3
OdpowiedzUsuńNie próbowałam bobu w takim zestawieniu, ale wydaje się pyszne.
OdpowiedzUsuńSuper :) Smakowicie :)
OdpowiedzUsuń