SKŁADNIKI (na foremkę 10x25 cm)
Spód sernika:
100g mąki pszennej
2 łyżki ciemnego kakao
4 łyżki miękkiego masła
3 łyżki brązowego cukru
Masa:
450g twarogu śmietankowego
2 jaja
2 łyżeczki cukru waniliowego
4 łyżki cukru pudru
3 łyżeczki mąki kukurydzianej
1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
PRZYGOTOWANIE
Składniki na spód sernika miksujemy i wykładamy na dnie foremki wysmarowanej masłem
i wyłożonej papierem do pieczenia. Rozprowadzamy bez ugniatania.
Miksujemy ser, jajka i cukier waniliowy. Stopniowo dosypujemy cukier puder wymieszany
z mąką kukurydzianą. Kiedy składniki się połączą wsypujemy posiekaną na kawałki czekoladę.
Mieszamy całość łyżką.Wylewamy do foremki.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 140 stopni na 80-90 minut. Po upieczeniu studzimy sernik w foremce. Po wyjęciu możemy ozdobić np. czekoladowymi serduszkami lub posypką.
Duży wybór foremek do ciast i ciasteczek możecie znaleźć TUTAJ - KLIK!
wspaniały serniczek :-)
OdpowiedzUsuńzapraszam do mnie na konkurs :-)
http://kuchniaipodroze.blogspot.com/2014/06/konkurs-z-firma-graal.html
uwielbiamy serniki, pychotka :-)
OdpowiedzUsuńhttp://hotelowerecenzje.blogspot.com
Mój ci on! zabieram i nie oddam:) Pozdrawiam !
OdpowiedzUsuńProszę bardzo - smacznego :)
UsuńO mniam, wygląda cudnie :) Poczęstowałabym się :)
OdpowiedzUsuńSmakowicie wygląda ^^ U mnie króluje tarta z truskawkami :)
OdpowiedzUsuńzapraszam https://www.facebook.com/motylechcalatac http://vickyxvampire.blogspot.com/
Wygląda apetycznie i założę się, że smakuje wyśmienicie. Świetne ciacho! :-)
OdpowiedzUsuńDzięki - sernik jest naprawdę bardzo smaczny :)
Usuńdlaczego tak długo się piecze w tak niskiej temperaturze? Wygląda pysznie. Upiekę bo serniki uwielbiam.
OdpowiedzUsuńDzięki takiemu pieczeniu sernik utrzymuje jasny kolor i jest puszysty - polecam jest bardzo dobry, pozdrawiam
UsuńApetycznie wygląda i widzę z opinii ,że smakuje rewelacyjnie :)
OdpowiedzUsuńMam pytanko... podane proporcje na jaką duża foremkę?
OdpowiedzUsuń"SKŁADNIKI (na foremkę 10x25 cm)"
Usuńpozdrawiam
10x25 cm to strasznie mała foremka. Taka klasyczna standardowa ma 20x35cm. Czy to aby nie pomyłka?
UsuńTo jest przepis na klasyczną keksówkę, więc pomyłki nie ma :) pozdrawiam
UsuńWygląda wprost przepysznie! Dzięki za link, na pewno wypróbuję :) Pozdrawiam serdecznie
OdpowiedzUsuńPiękny i smakowity! Wyjdzie taki z sera z wiaderka? Bo narobiłaś mi ochoty:)
OdpowiedzUsuńWyjdzie, z takiego sera właśnie robię, pozdrawiam
OdpowiedzUsuń