SKŁADNIKI
150g świeżego szpinaku
200g truskawek
100 g sera feta
1 awokado
sok z cytryny
pieprz kolorowy
chili
Dressing:
4 łyżki oliwy
1 łyżka miodu
1 łyżka octu jabłkowego
PRZYGOTOWANIE
Szpinak myjemy i (jeśli liście są duże) rwiemy na małe kawałki usuwając ogonki. Truskawki kroimy na połówki lub ćwiartki. Fetę i awokado kroimy w kosteczkę - skrapiamy awokado sokiem z cytryny by nie ściemniał. Przyprawiamy pieprzem i szczyptą chili. Składniki dressingu mieszamy, polewamy sałatkę, delikatnie mieszamy i podajemy. Smacznego :)
Jeśli szukacie super noży do Waszej kuchni - zapraszam TU - KLIK!
pięknie się prezentuje ta sałatka i na pewno też tak smakuje :-)
OdpowiedzUsuńo tak jest pyszna, dziękuję :)
UsuńDziękuję za podpowiedź. Koniecznie muszę zrobię tę sałatkę. Uwielbiam wszystkie składniki :)
OdpowiedzUsuńWygląda znakomicie.
OdpowiedzUsuń