SKŁADNIKI (na 4 porcje)
250g borówek - tu amerykańska
50g bezy
200g śmietany kremówki
1 łyżka cukru pudru
1/2 łyżeczki cukru waniliowego
125g serka mascarpone
1/2 łyżeczki soku z cytryny
listki mięty do dekoracji
PRZYGOTOWANIE
Śmietanę ubijamy z cukrami.
Dodajemy mascarpone z cytryną
i delikatnie mieszamy.
Bezę kruszymy na dość
duże "okruchy" i 2/3 dodajemy
do kremu.
Połowę borówek
układamy na
dnie pucharków.
Przykrywamy kremem.
Posypujemy resztą owoców
i pozostałymi kawałkami bezy.
Przystrajamy świeżą miętą.
SMACZNEGO !!!
Świetny deserek!!! :-)
OdpowiedzUsuńDzięki :)
UsuńWygląda na lekki i pyszny chętnie wypróbuje.
OdpowiedzUsuńZapraszam do siebie http://appetiteforlife.blog.pl/
Wygląda apetycznie wypróbuje.
OdpowiedzUsuń