SKŁADNIKI
1 płat ciasta francuskiego
1 opakowanie fety -270g
1 łyżka śmietany
2-3 gałązki świeżego rozmarynu
pieprz kolorowy
żółtko jajka
PRZYGOTOWANIE
Ciasto francuskie kroimy na 8 części -każdą z nich na 2 trójkąty. Fetę mieszamy w misce ze śmietaną. Doprawiamy pieprzem i dodajemy posiekane listki rozmarynu. Nakładamy na każdy trójkąt łyżkę sera z rozmarynem i zwijamy rogaliki. Smarujemy żółtkiem. Pieczemy około 20 minut w 200 stopniach. Smacznego :)
To są moje smaki!!!:))))Ślinka leci:)))
OdpowiedzUsuńCzy można dodać suszony rozmaryn, czy lepsze będą z suszonym tymiankiem? Jak się podaje te rogaliki, na ciepło czy na zimno? Beata
OdpowiedzUsuńMogą być suszone zioła - wedle upodobania :) smakują i na ciepło i na zimno, pozdrawiam
Usuń