środa, 30 kwietnia 2014

Rogaliki z serem feta i rozmarynem

Rogaliki z ciasta francuskiego nadziewane fetą i bardzo aromatyczne - bo z dodatkiem rozmarynu - jeśli ktoś nie lubi rozmarynu można zastąpić go świeżym tymiankiem :)
 
SKŁADNIKI                                                            
rogaliki 

1 płat ciasta francuskiego
1 opakowanie fety -270g
1 łyżka śmietany
2-3 gałązki świeżego rozmarynu
pieprz kolorowy 
żółtko jajka






rogalikiPRZYGOTOWANIE
Ciasto francuskie kroimy na 8 części -każdą z nich na 2 trójkąty. Fetę mieszamy w misce ze śmietaną. Doprawiamy pieprzem i dodajemy posiekane listki rozmarynu. Nakładamy na każdy trójkąt łyżkę sera z rozmarynem i zwijamy rogaliki. Smarujemy żółtkiem. Pieczemy około 20 minut w 200 stopniach. Smacznego :)
 


rogaliki
    

3 komentarze:

  1. To są moje smaki!!!:))))Ślinka leci:)))

    OdpowiedzUsuń
  2. Czy można dodać suszony rozmaryn, czy lepsze będą z suszonym tymiankiem? Jak się podaje te rogaliki, na ciepło czy na zimno? Beata

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mogą być suszone zioła - wedle upodobania :) smakują i na ciepło i na zimno, pozdrawiam

      Usuń