Jajka gotujemy na twardo. Po wystudzeniu i obraniu kroimy wzdłuż na połówki. Żółtka przekładamy do miski i ucieramy z masłem, majonezem i chrzanem. Przyprawiamy solą i pieprzem. Siekamy drobno łososia i szczypiorek (zostawiamy po trochu do dekoracji). Napełniamy jajka farszem i chłodzimy pół godziny w lodówce. Przed podaniem dekorujemy szczypiorkiem i małymi paseczkami łososia. Oprószamy pieprzem cytrynowym.
Bardzo fajny pomysł! Kradnę na święta! :) Ale w zamian polecam mój przepis na pastę z jajek: http://japiernicze-biegam-i-jem.blog.pl/2014/02/07/nie-tylko-chleb-sola-zycia-twego-a-wiec-prosze-zrob-paste-do-niego/
Bardzo fajny pomysł! Kradnę na święta! :) Ale w zamian polecam mój przepis na pastę z jajek: http://japiernicze-biegam-i-jem.blog.pl/2014/02/07/nie-tylko-chleb-sola-zycia-twego-a-wiec-prosze-zrob-paste-do-niego/
OdpowiedzUsuńCo można dodać zamiast chrzanu?
OdpowiedzUsuńMożna go pominąć i dać więcej majonezu
Usuń