Na zbliżającą się Wielkanoc - ale oczywiście nie tylko ;) - przepis na jajka faszerowane chrzanem i łososiem wędzonym
SKŁADNIKI
8 jajek
100g wędzonego łososia
2 łyżeczki masła
3 łyżeczki chrzanu
2 łyżeczki majonezu
2 łyżki posiekanego szczypiorku
sól, pieprz, pieprz cytrynowy
Jajka gotujemy na twardo. Po wystudzeniu i obraniu kroimy wzdłuż na połówki.
Żółtka przekładamy do miski i ucieramy z masłem, majonezem i chrzanem. Przyprawiamy solą i pieprzem. Siekamy drobno łososia i szczypiorek (zostawiamy po trochu do dekoracji).
Napełniamy jajka farszem i chłodzimy pół godziny w lodówce. Przed podaniem dekorujemy szczypiorkiem i małymi paseczkami łososia. Oprószamy pieprzem cytrynowym.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Bardzo fajny pomysł! Kradnę na święta! :) Ale w zamian polecam mój przepis na pastę z jajek: http://japiernicze-biegam-i-jem.blog.pl/2014/02/07/nie-tylko-chleb-sola-zycia-twego-a-wiec-prosze-zrob-paste-do-niego/
OdpowiedzUsuńCo można dodać zamiast chrzanu?
OdpowiedzUsuńMożna go pominąć i dać więcej majonezu
Usuń