SKŁADNIKI
1/2 szklanki kuskus (10 łyżek)
3 długie ogórki
1/2 czerwonej cebuli
1/2 czerwonej papryki
1/2 zielonej papryki
100 g kukurydzy z puszki
pęczek szczypiorku
sól, pieprz
oliwa z oliwek
PRZYGOTOWANIE
Kaszkę kuskus solimy i zalewamy niewielką ilością wrzątku. Przykrywamy na około 5 min. do napęcznienia.
Ogórki obieramy, kroimy na 3 części,potem wzdłuż - po czym wydrążamy. Jeśli są bez pestek, kroimy miąższ w kostkę (jeśli są gniazda nasienne -nie dodajemy do sałatki).
Papryki i cebulę również kroimy kostkę. Kukurydzę odsączamy.
Mieszamy kuskus z warzywami. Skrapiamy oliwą, pieprzymy i solimy do smaku.
Napełniamy wydrążone ogórki i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
SMACZNEGO :)
Jeśli szukacie super noży do Waszej kuchni - zapraszam TU - KLIK!
Genialne!! dzielo sztuki:) wyglada przepieknie! az chce sie jesc!
OdpowiedzUsuńzapraszam na mojego nowo powstalego bloga
www.bogotowackazydmoze.blogspot.co.uk
Jaki ciekawy pomysł na podanie sałatki. Muszę to wypróbować :)
OdpowiedzUsuńPrzepysznie wygląda... mam nadzieję, że równie dobrze smakuje:)
OdpowiedzUsuńwww.dietetyka-z-motywacja.blogujaca.pl
Wygląda super. Nie doceniałam smaku kuskus, a teraz przepadam za nią:)
OdpowiedzUsuń