Mocno cynamonowe, szybkie i smaczne ciasteczka z ciasta francuskiego
SKŁADNIKI
1 opakowanie ciasta francuskiego - prostokątne
1 łyżka stopionego masła
3 łyżki cukru ( w zdrowszej wersji ksylitol lub erytrol)
2 łyżeczki cynamonu
1 łyżeczka przyprawy korzennej
1 jajko
PRZYGOTOWANIE
Rozwijamy ciasto francuskie i smarujemy roztopionym masłem.
Mieszamy w miseczce cukier z cynamonem i przyprawą piernikową i rozprowadzamy równomiernie na cieście.
Zwijamy ciasto ciasno wzdłuż dłuższego brzegu. Smarujemy
rulon rozmąconym jajkiem i kroimy na plastry grubości około
1 cm. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni
z termoobiegiem na około 15 min.
Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Smacznego :)
Duży wybór form do pieczenia ciast i ciasteczek znajdziecie TU - KLIK!
pycha, uwielbiam wszystko co z cynamonem :)
OdpowiedzUsuńNie przepadam za cynamonem ale te ślimaczki wyglądają kusząco.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie :)
Muszę koniecznie zrobić:)
OdpowiedzUsuńpolecam, szybkie i pyszne :)
Usuń