poniedziałek, 24 lutego 2014

Cynamonowe francuskie ślimaczki


Mocno cynamonowe, szybkie i smaczne ciasteczka z ciasta francuskiego

SKŁADNIKI


1 opakowanie ciasta francuskiego - prostokątne    
1 łyżka stopionego masła
3 łyżki cukru ( w zdrowszej wersji ksylitol lub erytrol) 
2 łyżeczki cynamonu
1 łyżeczka przyprawy korzennej
1 jajko




PRZYGOTOWANIE
ciastka z ciasta francuskiegoRozwijamy ciasto francuskie i smarujemy roztopionym masłem.
Mieszamy w miseczce cukier z cynamonem i przyprawą piernikową i rozprowadzamy równomiernie na cieście. 
Zwijamy ciasto ciasno wzdłuż dłuższego brzegu. Smarujemy
rulon rozmąconym jajkiem i kroimy na plastry grubości około
1 cm. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni 
z termoobiegiem na około 15 min.



 Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie 


                                                             Smacznego :)

Duży wybór form do pieczenia ciast i ciasteczek znajdziecie TU - KLIK!






4 komentarze:

  1. pycha, uwielbiam wszystko co z cynamonem :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie przepadam za cynamonem ale te ślimaczki wyglądają kusząco.
    Pozdrawiam i zapraszam do mnie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Muszę koniecznie zrobić:)

    OdpowiedzUsuń