Robi się go błyskawicznie i zawsze smakuje :)
SKŁADNIKI
350 g makaronu razowego (np.świdry)
1 kulka mozzarelli - 125g
450 g mrożonego szpinaku
2 duże pomidory
4 ząbki czosnku
2 łyżeczki bazylii
2 łyżeczki oregano
sól, pieprz
1 łyżka oliwy z oliwek
PRZYGOTOWANIE
Makaron gotujemy al dente. Zanim się ugotuje przygotowujemy resztę :)
Rozgrzewamy oliwę na patelni. Podsmażamy szpinak z przeciśniętym przez praskę czosnkiem przez około 10 min. Dodajemy pokrojone w kostkę pomidory i smażymy kolejne 5 minut. Dodajemy bazylię i oregano, solimy i pieprzymy do smaku. Dodajemy pokrojoną w kostkę mozzarellę i mieszamy do momentu, aż ser się rozpuści. Podajemy z makaronem.
Pyszne i sycące bezmięsne danie
Smaczne połączenie ;D
OdpowiedzUsuńCzęsto jadam, tylko w skromniejszej wersji - bez sera i pomidorów.
OdpowiedzUsuńCzas wzbogacić przepis.
Świetny, smaczny pomysł na szybki obiad :) mniam mniam
OdpowiedzUsuńA ja zamiast mozzarelli daję gorgonzolę (do sosu beszamelowego) oraz pokrojoną pierś z kurzęcia :)
OdpowiedzUsuńna ile osob to jest?
OdpowiedzUsuńZależy ile kto je :) 350g makaronu dla 3 dorosłych lub 2+2 dzieci :)
UsuńWłaśnie zrobilam, pyycha :-)
OdpowiedzUsuńSuper 👍
UsuńPyszne, uwielbiam takie dania.
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńWłaśnie zrobiłam, dziękuję ��
OdpowiedzUsuńsmacznego :)
UsuńMoże mega odkopie temat, ale ja zamiast mozarelli dodaje biały ser kozi i jest mega dobre
OdpowiedzUsuńDla kogoś kto lubi kozi ser na pewno pycha :)
Usuń