SKŁADNIKI
5 łyżek kaszki kuskus
1/2 małej cebuli
1/2 dużej zielonej papryki
1-2 papryczka chili
(w zależności jak bardzo ostro lubicie jeść)
10 czarnych oliwek
łyżka oliwy z oliwek
sól
Kuskus solimy i zalewamy wrzątkiem - przykrywamy na około 5 minut, aż napęcznieje.
Cebulę, zieloną paprykę i chili kroimy w kostkę, oliwki w krążki. Dodajemy warzywa i oliwę do kaszki. Mieszamy i gotowe :)
uwielbiam ostre potrawy wiec ten przepis to coś dla mnie :)pozdrawiam z http://zdrowo-dietetycznie.bloog.pl/
OdpowiedzUsuńLubię takie proste przepisy.
OdpowiedzUsuńLubię potrawy na ostro.
Lubię...
tu zaglądać.
To bardzo mi miło, pozdrawiam
UsuńBardzo lubię pikantne potrawy, a jeżeli są takie zdrowe jak prezentowane danie to już rewelacja. Bardzo fajny i prosty przepis. Mniam. :)
OdpowiedzUsuńrozumiem, że papryka i cebula są surowe nie duszone czy podsmażane?
OdpowiedzUsuńTak surowe - to takie chrupiące danie :) pozdrawiam
OdpowiedzUsuńLubię nowości i chyba spróbuję
OdpowiedzUsuńSuper propozycja.
OdpowiedzUsuń