Strony
(Przenieś do…)
Strona główna
O MNIE
ZAMÓW SPERSONALIZOWANĄ DIETĘ
PORADY DIETETYCZNE
E-BOOKI
WSPÓŁPRACA
KONTAKT
▼
Strony
(Przenieś do…)
WIELKANOC
BABKI WIELKANOCNE
SERNIKI
AWOKADO
CUKINIA
DYNIA
SZPARAGI
TRUSKAWKI
GRILL
Śniadania
Przystawki, przekąski
Sałatki
Zupy
Makarony
Dania z drobiu
Inne dania mięsne
Dania jarskie
Dodatki/przetwory
Ryby i owoce morza
Ciasta i ciasteczka
Desery
Koktajle i napoje
Recenzje, relacje, konkursy
▼
Śledzie w kolorowej papryce z octem balsamicznym
Fajny pomysł na sałatkę śledziową
- śledzie z papryką
SKŁADNIKI
6 filetów śledziowych
1 papryka żółta
1 papryka czerwona
1 papryka zielona
1 czerwona cebula
1 pęczek koperku
1 łyżeczka oliwy
1 łyżeczka octu balsamicznego
sól
PRZYGOTOWANIE
Papryki kroimy na małe paski, cebulę w kostkę.
Śledzie płuczemy i osuszamy
-kroimy w paski. Dodajemy do warzyw.
Solimy.
Skrapiamy oliwą i octem balsamicznym.
Posypujemy posiekanym koperkiem.
Wstawiamy na pół godziny do lodówki.
Możemy też wykorzystać śledzie w oleju
Użyte śledzie mają być słone czy kwaśne?
OdpowiedzUsuńTak naprawdę mogą być takie, jak się lubi :)
OdpowiedzUsuń