SKŁADNIKI
1/2 kg wołowiny
1 duża cebula
3 ząbki czosnku
1 papryka czerwona
1 papryka żółta
1 litr bulionu wołowego
2 łyżki oliwy
puszka czerwonej fasoli
puszka pomidorów w kawałkach
1 łyżeczka tymianku - najlepiej świeżego
2 łyżki słodkiej papryki
2 łyżeczki ostrej papryki
szczypta chili
sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE
Cebulę i czosnek siekamy. Podsmażamy w garnku na oliwie.
Dodajemy mięso pokrojone w kostkę. Smażymy przez
chwilę na dużym ogniu. Dodajemy pokrojone w kostkę
papryki. Zalewamy bulionem wołowym. Gotujemy pod
przykryciem przez około 30 minut. Dodajemy pomidory
razem z zalewą i odsączoną fasolę.Przyprawiamy solą,
pieprzem, paprykami i tymiankiem. Gotujemy jeszcze przez około 10 minut.
Podajemy z białym pieczywem
ciekawa jestem czy jadłaś w/w zupe w budapeszcie .
OdpowiedzUsuńWielokrotnie jadłam zupę gulaszową na Węgrzech, gdyż bywam tam często :) Wyżej wymienionej jeść nie mogłam, ponieważ jest to mój przepis/wariacja na temat zupy gulaszowej i węgierską jej przecież nie nazywam :), pozdrawiam
OdpowiedzUsuńŚwietna
OdpowiedzUsuńDziękuję.
Smacznego :)
UsuńJuż wiem co na dzisiejszy obiad zrobię. Dziękuję.
OdpowiedzUsuńJest pyszna - smacznego :)
UsuńWyborny smak
OdpowiedzUsuń