Dzisiaj zauważyłam, że na moim blogu nie zagościł jeszcze żaden przepis na rybę, mimo iż jemy ją w domu dość często i na różne sposoby. Zatem dziś ryba w rozmarynie podawana na rukoli.
PRZYGOTOWANIE Filety myjemy i oprószamy solą oraz pieprzem cytrynowym. Na petelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz listki rozmarynu. Smażymy przez chwilę, po czym uzyskaną "pastą" smaryjemy rybę. Zawijamy filety osobno w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni przez około 30 minut. Podajemy z rukolą.
Moja propozycja podania z marchewką i ziemniakami z ziołami gotowanymi na parze
oj pysznie wygląda:)) Zapraszam cię na szczyptę soli:)
OdpowiedzUsuńmuszę to zrobić,wygląda cymes
OdpowiedzUsuńDzięki za przepis! Wygląda bardzo apetycznie -spróbuje :)
OdpowiedzUsuń