i mozzarellą. Ostatnio ugotowałam za dużo kaszy do gulaszu (jak dla pułku wojska)
i zastanawiałam się, jak można ją połączyć z moją ukochaną cukinią, której zwiozłam od Teściowej w ilości również jak dla wojska .... Wyszła więc taka oto sałatka z kaszy jęczmiennej z grillowaną cukinią i kukurydzą.
SKŁADNIKI
1 mała cukinia
1 duży pomidor
1 czerwona cebula
1 czerwona papryka
1 puszka kukurydzy
3 łyżki octu balsamicznego
oliwa z oliwek
sól
PRZYGOTOWANIE
Kaszę gotujemy wg wskazówek na opakowaniu. Studzimy.
Cebulę kroimy w piórka, pomidora
i paprykę w kostkę.
Cukinię pokrojoną w pólplasterki solimy i grillujemy skropliwszy oliwą, aż się zarumieni.
Po wystudzeniu mieszamy składniki. Dodajemy odcedzoną kukurydzę i ocet balsamiczny.
Mamy pyszną sałatkę z jakże niedocenianą kaszą jęczmienną !
Jeśli szukacie super noży do Waszej kuchni - zapraszam TU - KLIK!
doobre to-grillowana cukinia musi być doobra:)
OdpowiedzUsuńPróbuję w najbliższym czasie:)
Muszę koniecznie to spróbować :)
OdpowiedzUsuń