Wielkanoc zbliża się dużymi krokami, pora więc zastanowić się jak podać jajka.
Polecam przepis na jajka faszerowane serem pleśniowym z orzechami włoskimi.
SKŁADNIKI
4 jajka
100 g sera pleśniowego typu lazur
2 łyżki majonezu
2 łyżki masła
sól, pieprz
kiełki rzodkiewki
8 połówek orzechów włoskich
PRZYGOTOWANIE
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy wzdłuż na połówki.
Wyjmujemy żółtka - mieszamy je z serem pleśniowym, majonezem i masłem.
Przyprawiamy solą i pieprzem. Napełniamy farszem połówki jajek.
Posypujemy kiełkami rzodkiewki i kładziemy na każdym jajku połówkę orzecha włoskiego.
SMACZNEGO JAJKA !!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Robiłam ostatnio jajka faszerowane serem pleśniowym ale bez orzecha, a to świetny pomysł!
OdpowiedzUsuńTak sobie właśnie pomyślałam, że orzechy się fajnie komponują z serem pleśniowym i myślę, że fajny smak wyszedł :)
Usuńmoja mam niedługo będzie obchodzić imieniny i zawsze staram się przyrządzić jej coś smacznego:) odkrylam wlasnie jeden z takich przepisów:) pozdrawiam z http://zdrowo-dietetycznie.bloog.pl/
OdpowiedzUsuń