piątek, 22 marca 2013

Jajka faszerowane serem pleśniowym z orzechami włoskimi

Wielkanoc zbliża się dużymi krokami, pora więc zastanowić się jak podać jajka.
Polecam przepis na jajka faszerowane serem pleśniowym z orzechami włoskimi.


jajka faszerowane serem pleśniowym


SKŁADNIKI                                                                                     
4 jajka
100 g sera pleśniowego typu lazur
2 łyżki majonezu
2 łyżki masła
sól, pieprz
kiełki rzodkiewki
8 połówek orzechów  włoskich




PRZYGOTOWANIE
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy wzdłuż na połówki.
Wyjmujemy żółtka - mieszamy je z serem pleśniowym, majonezem i masłem.
Przyprawiamy solą i pieprzem. Napełniamy farszem połówki jajek.
Posypujemy kiełkami rzodkiewki i kładziemy na każdym jajku połówkę orzecha włoskiego.



jajka z orzechami

                                                             SMACZNEGO   JAJKA !!!




3 komentarze:

  1. Robiłam ostatnio jajka faszerowane serem pleśniowym ale bez orzecha, a to świetny pomysł!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak sobie właśnie pomyślałam, że orzechy się fajnie komponują z serem pleśniowym i myślę, że fajny smak wyszedł :)

      Usuń
  2. moja mam niedługo będzie obchodzić imieniny i zawsze staram się przyrządzić jej coś smacznego:) odkrylam wlasnie jeden z takich przepisów:) pozdrawiam z http://zdrowo-dietetycznie.bloog.pl/

    OdpowiedzUsuń