Miłośnicy mięsa mogą wkroić sobie np. smażoną/grillowaną pierś kurczaka.
Danie dzięki ciecierzycy jest jednak naprawdę sycące, aromatyczne i smaczne :)
SKŁADNIKI (dla 2 osób)

400g ciecierzycy z puszki
1 cebula
3 ząbki czosnku
3-4 łodygi selera naciowego
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżeczka kminu rzymskiego
3 łyżki posiekanej kolendry
sól morska
świeżo mielony pieprz
2 łyżki oliwy z oliwek
PRZYGOTOWANIE
Ryż gotujemy w osolonej wodzie, zgodnie z przepisem na opakowaniu.

źródło inspiracji
ze zdjęcia wynika, że użyto ciecierzycy a w przepisie jest soczewica
OdpowiedzUsuńO juz poprawiam błąd, w tytule jest dobrze, a potem mnie poniosło z tą soczewicą, oczywiście chodziło o cieciorke :)
Usuń