Do tego sałata, feta i oliwki - lekka, smaczna, zdrowa - wypróbujcie koniecznie :)
SKŁADNIKI

180 g sera feta
125 g łososia wędzonego na gorąco (!)
- u mnie wersja z koperkiem
kilkanaście czarnych oliwek
pieprz cytrynowy
świeżo mielony pieprz czarny
sok z cytryny
oliwa z oliwek
PRZYGOTOWANIE
Sałaty przekładamy do miski. Łososia oddzielamy od skóry, dzielimy na małe kawałki,skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy pieprzem cytrynowym. Dorzucamy do sałat wraz z fetą pokrojoną w kostkę i całymi oliwkami. Całość oprószamy czarnym pieprzem i skrapiamy oliwą. Mieszamy. Smacznego :)
Jeśli szukacie super noży do Waszej kuchni - zapraszam TU - KLIK!
Mmm, moje smaki ;)
OdpowiedzUsuńja uwielbiam :)
Usuń